Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd középiskolás diák sikere a frizbitornán

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. június 7. 13:15

Harmadik helyezést ért el a közelmúltban, Bécsben megrendezett Vienna Junior League nemzetközi frizbitornán a magyar junior ultimate frizbi válogatott. A csapat tagja volt Tolnai Ferenc Marcell, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium 9. évfolyamos növendéke is.

Ferenc 2010-ben ismerkedett meg a frizbizéssel, 2011 óta versenyszerűen űzi ezt a sportot. Azóta hétszer országos helyezést, illetve egy junior Eb 1. helyezést ért el, utóbbit 2015-ben. A mostani versenyen középiskolásként a felnőtt, úgynevezett ultimate ligában is versenyzett, az U20-as kategóriában − ezzel a csapattal szerezte meg a harmadik helyezést.

1596014738

„Remek érzés volt pályára lépni a junior válogatottal. Összesen hét nemzet képviselte magát junior színekben, az ellenük való játék intenzív és kemény volt. A csapat budapesti és debreceni játékosokból állt. Az egész verseny ideje alatt nagyon jól éreztem magam, sok tapasztalatot szereztem. Ráadás, hogy mindezt Bécs gyönyörű városában! Ez egy remek sport, mindenkinek megérné kipróbálni!" − mondta a  verseny után.

1596014738

A bécsi eredménynek köszönhető, hogy az ország egyetlen honvéd középiskolájának diákja az augusztus első hetében, Lengyelországban megrendezendő junior ultimate frizbi világbajnokságon is pályára léphet a magyar csapat játékosaként.

1596014739


Fotó: Honvéd középiskola és FreeBees Debrecen