Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi elismerés Kertész Péter atyának

Szöveg: Kovács Zoltán |  2013. november 4. 10:41

Szívből gratulálunk kitüntetésedhez, és kérjük Isten áldását munkádra, életedre és szolgálatodra. A  következő 60 évhez sok erőt és egészséget kívánok – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Kertész Péter atya elismerésének átadása és születésnapja alkalmából november 3-án, a solymári katolikus templomban.

1595962509
A Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozata

Magyarország honvédelmi minisztere a társadalmi szervezetek és a nyugállományúak egyesületei javaslatára, a HM Társadalmi Véleményező Bizottság támogatásával, a nyugállományúak szervezetei, valamint a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett áldozatos munkája elismeréseként október 23-a alkalmából a Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozatát adományozta Kertész Péter pápai káplán, kanonok, nyugalmazott főesperes, püspöki tanácsosnak.

A plébános tizenöt éve tagja a Honvédség és Társadalom Baráti Körnek, és azóta folyamatosan segíti a kör munkáját és a honvédelem ügyét. Sajnos az ünnepség idején éppen egy külföldi zarándokúton volt, ezért nem tudta átvenni a kitüntetést, de a vasárnapi mise után megtörténhetett az elismerés átadása és közelmúltban 60 éves atya köszöntése.

1595962509
Elismerés az áldozatos munkáért

Kertész Péter atya köszönő gondolataiban visszaemlékezett a fehérvári évekre, amikor még ott szolgált. „Ahányszor hazamegyek szülővárosomba, Székesfehérvárra, Pákozdnál mindig elnézek a Doni Emlékkápolna felé, és eszembe jut, hogy azokban az időkben mennyire nehéz volt egy ilyen ügyet képviselni és véghez vinni" – mondta.

Fotó: a szerző felvétele