Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi vetélkedőt rendeztek Táborfalván

Szöveg: Ernszt József törzszászlós |  2017. május 17. 15:25

Harmadik alkalommal rendeztek honvédelmi vetélkedőt Táborfalván három szomszédos település általános iskolásai részére.

Az MH Anyagellátó Raktárbázis, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör (HTBK) helyi szervezete által meghirdetett szellemi vetélkedő házigazdája Bernáth István Jánosné, a HTBK táborfalvai elnöke volt. Az örkényi Huszka Hermina Általános Iskola, a tatárszentgyörgyi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, valamint a táborfalvai Csurgay Franciska Általános Iskola diákjai az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Honvédelmi Felkészítő és Katonai Testnevelési Osztály osztályvezetője, dr. Eleki Zoltán ezredes vezette zsűri (Kriston István főtörzszászlós, Kocsis Csaba főtörzszászlós, Sándor Zsolt őrnagy és Szklenár László nyugállományú ezredes) pontjaiért versenyeztek.

1596032421

A szellemi erőpróba szüneteiben a fiatalok megnézhették a hagyományőrzők egyenruha- és fegyverbemutatóját, valamint a Magyar Honvédségnél jelenleg rendszeresített fegyverekből, lőszerekből, ruházati anyagokból összeállított kiállítást.

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör táborfalvai elnöke elmondta: már szervezetük megalakításakor, 2003-ban döntöttek arról, hogy alapvető feladatuknak tekintik a fiatalok hazaszeretetének erősítését, a honvédelmi nevelést és a katonai pálya népszerűsítését. Ezen elhatározásuk jegyében a gyerekeket minden évben laktanya-látogatásokra hívják, rendhagyó osztályfőnöki órákat tartanak és történelmi témájú vetélkedőket szerveznek a diákoknak.

Az általános iskolák felső osztályos diákjai a vetélkedőn négyszer három fős csapatokkal vettek részt. A három intézmény csapatainak versenyéből a tatárszentgyörgyi csapat került ki győztesen. A második helyen a táborfalvai Csurgay Franciska Általános Iskola gárdája végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az örkényi Huszka Hermina Általános Iskola egy csapata állhatott fel.

1596032421

Fotó: Batta Krisztián

Címkékkiállítás