Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédfesztivál ötödször!

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2014. szeptember 17. 21:06

Lesz honvédelmi verseny, számháború, ifjúsági párbajtőrverseny, no és persze újból életre kel a pákozdi csata is. Sőt, mindenki megnyugvására közöljük: ezúttal sem Jellasics csapatai fognak győzni. Ötödik alkalommal rendez Honvédfesztivált a pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) szeptember 23−28. között.

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, Pákozd Nagyközség Önkormányzata és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata – Hende Csaba honvédelmi miniszter fővédnökségével – idén is megtartja a Honvédfesztivál elnevezésű rendezvénysorozatát.

1595979053

A rendezvények szeptember 23-án, ifjúsági honvédelmi versennyel veszik kezdetüket, majd egy nappal később a fiatalság hazafias és honvédelmi nevelésének kérdéséről rendeznek konferenciát. Szeptember 25-én még mindig a fiataloké lesz a főszerep: az ország minden tájáról Pákozdra sereglett ifjúsági csapatok vívnak majd egymással számháborút. A programok közül kiemelkedik a szeptember 27-ei Csatatéri sokadalom elnevezésű rendezvény: e napon – hagyományőrző bemutatókkal együtt − a szárazföldi haderőnem ünnepli haderőnemi napját. A Magyar Honvédség szeptember 28-án emlékezik meg a pákozdi csata 166. évfordulójáról, és ugyanezen a napon játsszák újra a legendás csatát is.

A szervezők felhívják mindenkinek a figyelmét, hogy az előbb említett két napon gépjárműveikkel nem tudnak az emlékpark közvetlen közelében leparkolni.

Részletesebb programot a www.kempp.hu honlapon találnak!

Fotó: archív