Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédtalálkozó Nagyatádon

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: archív |  2019. szeptember 6. 10:52

Harmadik alkalommal rendeznek honvédtalálkozót Nagyatádon. A szeptember 20-án és 21-én megtartott esemény számos érdekes programot kínál a látogatók számára.

Az egykori katonaváros immáron harmadjára várja vissza azokat a katonákat, akik valaha Nagyatádon szolgáltak és örömmel elevenítenék fel emlékeiket. A két napos találkozót – amelynek fővédnöke Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere –  a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ szervezi, karöltve a 69. Harckocsi Ezred Baráti Körével és a Nagyatádi Bajtársi Egyesülettel. 

Szeptember 20-án, pénteken a Nagyatádi Kulturális Központban fotókiállítás megnyitóval, könyvbemutatóval, élőzenés műsorral várják az érdeklődőket.

1596067549

Másnap, szeptember 21-én már több helyszínen folynak majd programok, köztük a nagyatádi laktanya is megnyitja kapuit, ahol többek között akadálypálya versenyen mérethetik meg magukat a jelentkezők. Ugyanezen a napon a nagyatádi hadiparkban is számos érdekesség vár majd felfedezésre, mindamellett, hogy az intézmény kiállítását bárki ingyenesen megtekintheti, akár tárlatvezetéssel is.

A nap folyamán a Szent István park is várja a látogatókat, ahol a délután három órakor kezdődő díszünnepségen Benkő Tibor honvédelmi miniszter mond ünnepi beszédet. A rendezvényen jelen lesznek többek között az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár különleges díszelgőcsoportjának tagjai valamint a kaposvári helyőrségi zenekar is.

A szombati rendezvény a városi kulturális központban ér véget, ahol este hat órától kezdve előadások sora szól majd a Magyar Honvédség múltjáról és jelenéről.

További részletek és pontos program a a rendezvény honlapján!