Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Humánszolgálati iroda nyílt Székesfehérváron

Szöveg: Mátyás Andrea |  2013. október 20. 10:21

Október 1-jétől Székesfehérváron is megkezdte működését a helyőrségi integrált Humánszolgálati Iroda.

Az iroda tevékenységi köre kiterjed az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, és az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj teljes személyi állományára és hozzátartozóikra. Feladata pedig, hogy segítse a katonák és a családtagok körében felmerülő szociális problémák megoldását. 

1595961662

„A humánszolgálat munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a családtámogatási feladatok ellátására, valamint az állomány tájékoztatására. Jelentős továbbá az úgynevezett megelőző rekonverziós tevékenység – például állástanácsadás, álláskeresési technikák, önéletrajzírás, jogi és pszichológiai tanácsadás -, illetve a rekreációs lehetőségek minél szélesebb körbe való eljuttatása. Kiemelten és nagy empátiával kezeljük a kegyeleti tevékenységgel kapcsolatos segítségnyújtást, a hozzátartozók lehetőségeiről való tájékoztatást"  – mondta el Bordás Edina százados, az iroda rangidős tisztje.

Az igényesen felújított, akadálymentesített, gyermekbarát épületrészben – ügyfélfogadó tér internet hozzáféréssel, konzultációs iroda, játszósarok – előzetes bejelentkezés nélkül, valamint a meghirdetett szervezett programok esetén az ügyfélfogadási időn túl is rendelkezésére állnak a munkatársak.

1595961662

Fotók: a szerző felvételei