Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsvétkergető oviolimpián a katonai mentő

Szöveg: Bán Nikolett hadnagy |  2014. május 7. 18:12

Hagyományteremtő szándékkal rendezett Tavaszi húsvétkergető ovis futóversenyt a napokban a kaposvári Berzsenyi Dániel Tagiskola. A rendezvényen a Magyar Honvédség is képviseltette magát.

1595971534

A Kaposvári Helyőrségi Zenekar fúvósai szórakoztatták a gyerekeket

A rendezvénnyel a szervezők a sport és az egészséges életmód felé szerették volna irányítani az óvodás, valamint az általános iskolás alsó tagozatos gyerekek – és természetesen szüleik – figyelmét. A bemelegítés előtt a Kaposvári Helyőrségi Zenekar fúvósai szórakoztatták meseslágerekkel a gyerekeket. 

Az ovisok és az iskolások megismerkedhettek az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred Mercedes mentőautójával és találkozhattak az egészségügyis katonákkal. Osztopáni Ilona főtörzsőrmester az Egészségügyi Központ vezetője szerint kiderült, hogy a mentőautóba legalább hat óvodás befér…

1595971535

A gyerekek kipróbálhatták milyen a katonai mentőben ülni

A főtörzsőrmester a kíváncsiskodóknak elárulta: a mentő négy fekvő beteget tud szállítani és legfontosabb feladata az, hogy a sebesülés helyszínétől a legközelebbi kórházba vagy egészségügyi létesítménybe szállítsa a sérültet, miután stabilizálták az állapotát.

1595971535

Az egyik óvodás „kiharcolt" egy ragtapaszt a felcsertől