Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsz lőszerrel a tűzvonalban

Szöveg: Gémes Ildikó |  2012. szeptember 28. 10:53

Hangosan ropogtak a fegyverek a püspökszilágyi kiképző bázis és lőtéren szeptember 27-én, ahol az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár kiképzői az önkéntes műveleti tartalékosoknak tartottak gyakorlati foglalkozást.

A bázison két század készült fel, hogy a keddi komplex lőfoglalkozás elméleteit a gyakorlatba is átültessék. A tartalékosok a tárazást követően húsz lőszerrel indultak a tűzvonalba, hogy a száz, kétszáz, illetve a négyszáz méteres távolságban elhelyezett, úgynevezett bukó célokat különböző tüzelési helyzetből leküzdjék.

1595942175

A felelevenített ismeretek és a fegyveres testületnél eltöltött évek tapasztalatai megmutatkoztak az eredményes végrehajtásban. A lövészet szervezetten, ugyanakkor fegyelmezett, katonás rendben történt, ezért az sem volt meglepő, hogy a kétszázharminc önkéntes műveleti tartalékos gyorsan végrehajtotta a feladatot.

Természetesen a tartalékosok azt is jól tudták, hogy a „fegyver lelke a tisztaság", így a karbantartáshoz szükséges eszközök is hamar előkerültek. Miután mindenki elhasználta az utolsó lőszerét, a kiképzőparancsnok gépkarabély átvizsgálására szólította fel az állományt, amely után megkezdődött a fegyverek karbantartása…

Fotó: A szerző felvételei