Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Huszonöt éves évforduló

Szöveg: Antal Ferenc |  2015. május 15. 16:31

Ünnepi műsorral és elismerések átadásával emlékeztek meg a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvány megalapításának 25. évfordulójáról május 14-én, csütörtökön, Budapesten, a Hotel Hadikban.

1595993748

Az ünnepség kezdetén, Szabó József ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Osztály osztályvezetője, egyúttal a közalapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket. Ünnepi beszédében kitért a szervezet megalapításának körülményeire, az elmúlt huszonöt év legfontosabb eredményeire, valamint az előttük álló feladatokra.

1595993748

A Honvéd Együttes Hegedős Együttesének színvonalas műsorát követően Kocsi László alezredes a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség kiemelt főtisztje, az ünnepség narrátora tolmácsolta dr. Benkő Tibor vezérezredes üzenetét a jelenlévőknek.
A Honvéd Vezérkar főnök levelében felidézte az 1980-as évek végének azokat a gazdasági és társadalmi változásait, amelyek szükségessé tették a Szociálpolitikai Közalapítvány létrehozását. Elhangzott: kiemelt fontossággal bírt, hogy a változásokkal együtt járó létszámcsökkenések mellett is megmaradjon és erősödjön a személyi állomány szociális biztonságérzete, így a Magyar Honvédség vezetése az alapítvány életre hívása mellett döntött.

1595993748

„Az azóta eltelt huszonöt esztendő számos eredménye igazolja e döntés jelentőségét, és teszi elévülhetetlenné az alapítványi dolgozók munkáját" – írta dr. Benkő Tibor.

1595993749

A Honvéd Vezérkar főnök köszöntője után Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel. ,,Az alapítvány rendkívül sok cél megvalósítását végzi eredményesen. A segélyezésen túl kiemelkedő az a tevékenység, amely a civil munkaerőpiacra történő visszatérést, az úgynevezett rekonverziót segítette, segíti elő. A pályát elhagyó kollégák az oktatási, átképzési programok által olyan korszerű ismeretekkel indulhattak, indulhatnak el a polgári életbe, amelynek segítségével sikeres életpályát futhatnak be a továbbiakban is" – mondta Kun Szabó István vezérőrnagy.

1595993749

Fotó: Galovtsik Gábor