Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is lesz katonai művésztelep

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. augusztus 28. 14:33

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár − több évtizedes hagyományt ápolva − 2013-ban is megrendezi a Katonai Képzőművészeti Alkotótábort. Ennek célja, hogy felfedezzék és fejlődésükben támogassák azokat a katonákat, akik képzőművészeti tehetségükkel a későbbiekben is méltán szolgálják a magyar katonakultúra hagyományait és a jelen katonaközösségét.

1595958954

Az első tábort 1974-ben Egerváron rendezték meg. Később Balatonlellén, Dömsödön, majd Gödön és Mátraházán zajlott a képzés.
Ezúttal, első alkalommal a bujáki Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központ biztosítja az alkotómunkához szükséges nyugodt és ihletet adó környezetet szeptember 17−27. között. A művészek alkotói munkájának kiteljesítéséhez, tehetségük kibontakoztatásához két kiváló Mednyánszky-díjas művésztanár nyújt segítséget.

A 2012-es táborban született történelmi címerek immár a mátraházai KORK részévé váltak, az ott pihenők legnagyobb örömére. Ezután is szeretnénk a gyakorlat körébe vonni az alkotómunka hozadékát, s éveken átívelő programmal várni az alkotni vágyókat.

1595958954
Címkékkultúra