Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is vár a Börgöndi Repülőnap

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. szeptember 12. 18:20

Tizenkilencedik alkalommal emelkednek a levegőbe a repülőgépek a Börgöndi Repülőnapon, szeptember 14-én. Műrepülő-bemutatók, ejtőernyős kupola-formaugrás, oldtimer gépek és hagyományőrzők bemutatója is várja az érdeklődőket a vasárnapi rendezvényen, ahol a család minden tagja találhat magának programot.

Délelőtt, 9 órától zajlanak majd a programok a börgöndi repülőtéren. Aki maga is gépre szállna, megteheti, hiszen sétarepülésre is lesz lehetőség. Látványos légi mutatványnak ígérkezik az akrobatikus rock and roll és az ejtőernyős bemutató. Az egész napos program során olyan gépek adnak majd bemutatót, mint a veterán Po-2, az elnyűhetetlen Ka-26 helikopter, vagy a szintén veterán Rubik R-18 Kánya.

A műrepülés rajongóit Veres Zoltán többszörös világrekorder és Európa-bajnok fogja elkápráztatni mutatványaival. A légibemutatók sorában egy különleges szerkezet, a tavaly is nagy sikert aratott autogiro is bemutatkozik. A csavarszárny és az ultrakönnyű motoros sárkányrepülő „házasítása" igen látványos programnak ígérkezik.

Azok sem fognak unatkozni, akik belefáradtak az ég kémlelésébe, számos földi látványosság várja a vendégeket.

Lesznek koncertek, karate bemutató, veterán autók, kiállítás a volt szocialista Néphadsereg technikai eszközeiből és katonai hagyományőrző bemutató.

A repülőnapi programokon a Magyar Honvédség és a HM Zrínyi Nonprofit Kft.  is képviselteti magát.  Lehetőség lesz a technikai eszközök kipróbálására, lézeres céllövészetre, repülőgép szimulátor kipróbálására, a Zrínyi Kiadó színvonalas kiadványainak megvásárlására, valamint nem utolsó sorban megismerkedni a katonai életpálya nyújtotta lehetőségekkel, kihívásokkal.

1595978752

(További információk és részletes program itt!)

Felvételünk illusztráció, a tavalyi repülőnapon készült!