Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ifjúsági sportfesztivál Szentendrén

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2016. október 5. 19:23

Szentendre adott otthont a Testvérvárosi Nemzetközi Ifjúsági Fesztiválnak, melyen a házigazda  csapattal az olasz Gubbio, a német Wertheim, a brit Godmanchester, Huntington ifjúsági csapatai mérkőztek meg különböző sportágakban egy héten keresztül.

1596021025

Az MH Altiszti Akadémia sportobjektumában a futballtorna és az atlétika versenyszámok zajlottak. A 12 fős csapatok négyszer száz méteres valamint nyolcszor száz méteres síkfutásban, kislabda dobásban és távolugrásban mérték össze tudásukat. Az Ifjúsági Fesztivál harmadik napja az úszó számoké volt.

A fesztiválra érkező fiatalok szabadidejükben megismerkedtek többek között Szentendre és a Duna-kanyar látványosságaival, és meglátogatták a főváros nevezetességeit is.

1596021025

A rendezvény eredményhirdetését a Városháza dísztermében tartották, ahol a polgármestere, Verseghy-Nagy Miklós adta át a fesztivál főkupáját a győztes csapatnak. Habár az atlétika és futball versenyszámokban a német csapat győzedelmeskedett a szentendreiek előtt, összetettben a röplabda és úszás versenyszámokon elért eredményekkel végül a hazaiak hozták el a trófeát és nyerték meg a fesztivált. A második helyen a német, a harmadikon az olasz csapat végzett. A díjátadó gála díszvendégei Tóth Tamás arany- és bronzérmes paralimpikon, Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó és az MH Altiszti Akadémia tisztje, Rédli András főhadnagy, olimpiai bronzérmes párbajtőrvívó voltak.

Fotó: a szerző felvételei