Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aknavetővel lőtték az orosz nagykövetséget Damaszkuszban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. október 5. 18:17

Aknavetővel lőtték Oroszország damaszkuszi nagykövetségét hétfőn szíriai szélsőségesek, a diplomáciai képviselet munkatársai közül senki sem sérült meg – közölte október 4-én, kedden az Interfax orosz hírügynökség a moszkvai külügyminisztériumra hivatkozva.

„Október 3-án aknagránátokkal lőtték az orosz nagykövetséget Damaszkuszban. Egy gránát a nagykövetség területén robbant fel egy lakóépület mellett. A puszta véletlenen múlott, hogy a nagykövetség munkatársai közül senki sem sérült meg. A diplomáciai képviselet épületében anyagi károk keletkeztek. További két gránát a nagykövetség közelében robbant fel" – derült ki a tárca közleményéből.

A minisztérium értesülései szerint a lövések a szíriai főváros keleti elővárosából, Dzsobarból jöttek, amelyet a Fatah as-Sam Front (volt an-Núszra Front) és a Fajlak ar-Rahman nevű dzsihadista csoportok ellenőriznek.

A tárca emellett hangsúlyozta, hogy a nagykövetség ellen intézett támadásra úgy tekintenek, mint olyan elemek tevékenységének következményére, akik az Egyesült Államokhoz és egyes szövetségeseihez hasonlóan a szíriai konfliktus folytatását akarják kiprovokálni, összejátszva a különféle helyi fegyveres csoportokkal és szélsőségesekkel.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség úgy tudja, hogy tavaly többször is lőtték a damaszkuszi orosz nagykövetséget aknavetővel.