Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Monostori Erődben mérték össze tudásukat

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. október 5. 17:11

A Honvédelmi Kötelék Program részeként, Monostori Erő(d) Próba névvel rendeztek honvédelmi versenyt a napokban a Komárom-Esztergom megyei általános- és középiskolák diákjai számára Komáromban, az erődben. A megmérettetésre 25 csapat nevezett.

1596021023

A versenyt dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, a Komárom-Esztergom megyei védelmi bizottság elnöke nyitotta meg. A fiatalok ezt követően kézigránátdobásban, akadályfutásban, lövészetben, tájékozódási futási elemeket tartalmazó mátrixfutásban, 4×400 méteres fegyveres váltófutásban, sebesültszállításban, mocsárjárásban, valamint a honvédelmi, tereptan és elsősegély nyújtási elméleti ismeretekben mérték össze tudásukat.

1596021023

A verseny szervezésében és lebonyolításában a Komárom-Esztergom megyei védelmi bizottság titkársága, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 9. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, az MH 25. Klapka György Lövészdandár, a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület, a Monostori Erőd Nonprofit Kft., valamint a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya vett részt. A verseny szervezői mellett különdíjat ajánlott fel Komárom város polgármestere és az Agrotec Magyarország Kft. is.

1596021024

A honvédelmi versenyen az alábbi eredmények születtek:

Középiskolás kategória:

  • I. helyezett: Táncsics Mihály Gimnázium, Kisbér
  • II. helyezett: Eötvös József Gimnázium, Tata
  • III. helyezett: Árpád Gimnázium, Tatabánya

Általános iskolás kategória:

  • I. helyezett: Szent István Általános Iskola, Baj
  • II. helyezett: Petőfi Sándor Általános Iskola, Kisbér
  • III. helyezett: Szentpéteri Általános Iskola, Szentpéter (Szlovákia)
1596021024