Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ilyenek a logisztikusok…

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2017. december 1. 8:21

A logisztikusok napja – december elseje – alkalmából ünnepi állománygyűlést rendeztek Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon (MH ÖHP), november 30-án.

A jeles nap alkalmából dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök közös levélben köszöntötték a szakterület dolgozóit. A logisztikusok idei teljesítményét elismerő szavakkal méltatták, majd úgy fogalmaztak: a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program sikeressége nagy részben a logisztikai szakterületen dolgozókon is múlik majd.

1596041832

Ünnepi beszédében dr. Szászi Gábor ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánhelyettese kiemelte: a logisztika és logisztikus szavakkal egyre inkább az élet sok területén is találkozhatunk. Sőt – folytatta a gondolatsort – a logisztikus egyben pszichológiai személyiségjegy is.

1596041833

Ez alapján az ebbe a csoportba tartozó emberek – a teljes népesség 13 százaléka(!) – energikusak, fáradhatatlanok, tisztességesek és elsősorban: kötelességtudóak. Ráadásként feddhetetlen jelleműek és minden körülmények között tartják magukat a lefektetett szabályokhoz. Fontos tulajdonságuk, hogy tetteikért vállalják a felelősséget, és időt, energiát nem kímélve fáradoznak feladataik sikeres végrehajtásán. Hallhattuk: a logisztikus személyiségű emberek nem szeretnek találgatni, és kifejezetten türelmetlenné válnak akkor, ha másokban döntésképtelenséggel szembesülnek. Ellenben viszont a társadalom többi tagja kifejezetten támaszkodhat a logisztikus alapszemélyiségű emberekre.

1596041833

Az állománygyűlésen Schmidt Zoltán dandártábornok, az MH ÖHP törzsfőnökének támogató helyettese elismeréseket adott át.

Fotó: a szerző felvételei