Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét esti áhítatot szervez a Katolikus Tábori Püspökség

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. május 1. 14:25

Mivel a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt a hívek csak egyénileg vagy családtagjainkkal közösen tudnak fohászkodni, a Katolikus Tábori Püspökség ismét együttes, otthoni, esti áhítatra hív mindenkit.

„Több mint 40 nappal ezelőtt lelki összefogásra hívtuk a Magyar Honvédelemben szolgálatot teljesítőket, mivel életünk mostani körülményeiben csak egyénileg vagy velünk élő családtagjainkkal és szeretteinkkel tudunk imádkozni" – olvasható a Katolikus Tábori Püspökség által közreadott felhívásban.

Mint írják: az esti áhítatokkal folytatják „a Római Egyház azon ősi hagyományát, amikor az ilyen helyzetekben egyfajta különleges könyörgéseket tartottak abból az ésszerűen józan meggondolásból valamint a vallásos istenfélő hitből, hogy a veszélyben a rendelkezésre álló természetes eszközök használata mellett, nem feledkezhetünk meg a kultusz szerinti elengedhetetlen természetfölötti eszközökről sem. A nehézségekben mindent meg kell tenni, amit emberileg meg tudunk valósítani, ami pedig azon felül áll azért fohászkodni kell!"

A tábori lelkészek kérik a katonákat, a honvédelmi alkalmazottakat és a közalkalmazottakat – mindazokat, akik ezt megtehetik és szolgálatuk megengedi -, hogy május 1-8. között, minden nap 21 órakor, otthonukban vegyenek részt az áhítaton.

Az esti áhítatok szövege a Katolikus Tábori Püspökség (KTP) honlapján olvasható. Az imádság nyomon követhető a KTP facebook-oldalán, Instagramján, valamint ezen a weboldalon is.

1596078722