Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét látogatást tettek a déli határszakaszon

Szöveg: Kresz Fruzsina |  2018. június 17. 13:58

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) déli határszakaszon szolgálatot teljesítő katonáit látogatta meg hétfőn Kiss Ferenc ezredes, az alakulat törzsfőnöke és Váradiné Pásztor Mária törzszászlós, az MH Híradó Informatikai Rendszer Főközpont (MH BHD HIRFK) vezénylőzászlósa.

1599188945
A látogatók a bácsalmási határvédelmi bázisra érkeztek először, ahol Csikós László őrnagy, századparancsnok fogadta őket. Megtekintették a körleteket, az ellátási körülményeket, és elbeszélgettek az állománnyal, mielőtt kimentek volna a határszakaszra, beletekintve abba, milyen is ott szolgálatot teljesíteni.

Délután érkeztek meg a hercegszántói határvédelmi bázisra, ahol már Szauer Lajos őrnagy, az ottani századparancsnok várta őket. Itt több, az alakulatuknál szolgáló katonával volt alkalmuk beszélgetni, akik épp a pihenő idejüket töltötték. Nagy örömmel fogadták, hogy a törzszászlós asszony ismét süteménnyel készült nekik.

1599188945
Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben (MH AIAK), a közel 40 kilométeres határszakaszon a bácsalmási és hercegszántói bázisokon jelenleg 85 fő teljesít szolgálatot a dandártól, ami igen jelentős létszám, a vezetők ezért is tartják fontosnak, hogy folyamatosan kapcsolatot tartsanak és tájékozódjanak az állománnyal kapcsolatban.

Kiss ezredes jól tudja, milyen áldozatokkal jár ez a hivatás és mennyire nehéz távol a családtól helytállni: nem első alkalommal látogatta meg a határ mentén szolgálatot teljesítő katonákat, hiszen fontosnak tartja, hogy lássa az állomány elhelyezési körülményeit, tudjon az esetlegesen felmerülő problémákról, és éreztesse azt, hogy elhivatottságukat és példaértékű áldozatvállalásukat a dandár vezetése nagyra értékeli.

1599188946
Fotó: a szerző felvételei