Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Isten engem úgy segéljen!” – Hajdúhadházon tettek esküt

Szöveg: Madura János őrmester | Fotó: Szalka Miklós őrvezető |  2020. május 26. 8:22

Ünnepélyes keretek között tett esküt az a huszonöt katona, akik az elmúlt hetekben az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisán teljesítették rövidített idejű alapfelkészítésüket.

1596079979

A háromhetes felkészítést lezáró ünnepélyes eskütételen Szloszjár Balázs dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka köszöntötte a katonákat. „Azt gondolom, hogy a rövidített idejű katonai alapfelkészítésüknek ez a legdicsőségesebb pillanata. Önök esküt tettek és az eskü kötelez – kérem, hogy ezt vegyék komolyan! A további felkészítéshez és a katonai pályájukhoz sok sikert, erőt, egészséget kívánok!" – mondta a dandártábornok.

1596079980

A Bocskai dandárnál első alkalommal megtartott rövidített idejű alapfelkészítésen olyan ismereteket is kaptak a leendő katonák, amelyekkel szinte azonnal bevonhatók a tömeges megbetegedéssel járó járványügyi veszélyhelyzet kezelésével összefüggő katonai feladatokba. Természetesen a legalapvetőbb katonai ismeretekkel is tisztában kell lenniük, amelyekre a későbbiekben – kiegészítő felkészítés részeként – egy teljes értékű alapkiképzést építhetnek.

Ádám Imre zászlóstól, az újoncok szakaszparancsnokától megtudtuk: a rövid felkészülési időszak miatt feszített volt a tempó, ám a kiképzendő kitartása, tenni akarása megkönnyítette a kiképzők dolgát. „Megfelelő hozzáállásból nem volt hiány, a csapatösszekovácsolás meghozta eredményét. Úgy érzem, hogy a szakasz egy emberként indulhat el a cél, azaz a következő hetekben megtartandó kiegészítő felkészítés felé" – mondta a zászlós.

GALÉRIA

Címkékeskü