Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Járőrbajnokság égszakadással

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2013. október 21. 21:47

A zuhogó eső és a hideg ellenére 80 versenyző vett részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár járőrbajnokságán.

A 10 férfi és 2 női járőrcsapat a legmostohább őszi időjárásban állt rajthoz. A lőgyakorlatot nehezítette meg a legjobban az eső, hiszen a lőlapok szinte leáztak a táblákról. A megmérettetés azonban nem szakadt félbe, a csapatok sorban teljesítették a kiírás minden pontját.

1595961688

A versenyzőknek a 26 és 17 kilométeres táv meghatározott pontjain különböző feladatokat kellett teljesíteniük. A tízméteres, feszített kötélen mászás után a sebesültszállítás következett, ahol ötven métert kellett megtenniük hordággyal, amelyen az egyik „sebesült" csapattag feküdt (az összes felszerelésével), majd a kézigránátdobás volt soron (30 illetve 20 méteres távolságba, adott célterületre), végül a gépkarabély (mért időre) szét- és összeszerelése zárta a sort.

A kötélmászás és a sebesült szállítás között egy speciális „pontkereséses" feladatot is beterveztek a szervezők. Ennek végrehajtása nem volt kötelező, de sikeres teljesítés esetén előnyhöz juttatta a tereptani ismereteket gyorsan és ügyesen alkalmazó csapatot.

1595961688

Horváth Béla százados, a dandár testnevelő tisztje elmondta: az időjárási körülmények dacára az állomány fegyelmezetten és motiváltan hajtotta végre a feladatokat. 

A legrövidebb idő alatt a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj csapata végzett, amely mindössze 2 óra 5 perc alatt „ette meg" a távot. Ez jóval a normaidő alatti teljesítmény: az a csapat, amelyik 2,5 óra alatt végez, már futva teljesíti a verseny jelentős részét.

1595961688
Végeredmény

Női verseny:

1. hely: 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj járőrcsapata

2. hely: Művelettámogató Műszaki Zászlóalj járőrcsapata

Férfi verseny:

1. hely: 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj járőrcsapata

2. hely: 39. Lövészzászlóalj 1. század járőrcsapata

3. hely: Harctámogató műszaki század járőrcsapata

4. hely: 39. Lövészzászlóalj 3. század járőrcsapata

5. hely: Logisztikai zászlóalj járőrcsapata

6. hely: 39. Lövészzászlóalj törzstámogató század járőrcsapata

Fotó: Bán Attila főtörzsőrmester