Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Játékháború” a Múzeumok Éjszakáján

Szöveg: Barna Henrietta |  2013. június 10. 18:24

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a Múzeumok Éjszakája rendezvényeihez a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum is csatlakozik. Idén június 22-én sem lesz ez másképp.

1595955529

Játékok sokasága teljes menetfelszerelést viselő katonák, kézifegyverek és ágyúk arzenálja látható hamarosan a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum épületében. A Játék-katonák – Katonai játékok címmel nyíló játékkiállítás a Múzeumok Éjszakáján debütál majd. Az időszaki tárlat a katonai játékok történetét mutatja be, a kezdetektől egészen napjainkig. A tárlat érdekessége az interaktivitásban rejlik, vagyis a játékokat ki is próbálhatják a látogatók. A tervezett kiállítás minden korcsoportot megcéloz: az óvodásoktól, az iskolásokon át a nosztalgiázó felnőttekig, mindenki megtalálhatja a kedvére valót ezen a bizonyos éjszakán.

A kiállítással egy időben, párhuzamos programok indulnak: 18 órától az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár különleges díszelgő csoportja, majd a Magyar Szablyavívás és a Matthias Rex csapata tart bemutatót. Az éjszaka során még az RC Tank és a Flame Flowers Tűzzsonglőrök előadását is megnézhetik az érdeklődők, valamint az első világháború 3D-s fotóvetítése is színesíti az eseményt. (Ezen programok többször is megismétlődnek a rendezvény ideje alatt.)

1595955529
 

Azoknak, akik inkább tevékenyen töltenék az estét, ügyességi játékokban tehetik próbára képességeiket, számítógépes játékokkal mérhetik le tudásukat, valamint szimulátorokkal tapasztalhatják meg a repülés élményét. Különlegességként kipróbálható a Wargame és a Backgammon játék, valamint élő malomjátékban való részvételére is lehetőség lesz. Kézműves foglalkozások keretében ékszereket és különféle katonai játékokat készíthetnek a vendégek, a kisebbek pedig történelmi játszóházban, trambulinon és légvárban szórakozhatnak.

Fotó: archív