Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Javában tart az EUFOR-felkészítés

Szöveg: 5/39. Lövészzászlóalj |  2014. március 31. 9:40

Január óta tart az MH EUFOR Kontingens 15. váltásának felkészítése az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Lövészzászlóaljánál. A leendő békefenntartók − az egyéni felkészítések lezárásaként − megkezdték a misszióban várható feladatokra történő speciális felkészülést.

1595969464

Az EUFOR 15. váltásába kijelölt állomány felkészítése az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Lövészzászlóaljánál

A felkészítés során Pogácsás Krisztián százados, a 3. század parancsnoka az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljtól kért segítséget az épületharcászat alapjainak elsajátításához.

Pogácsás százados − aki a felkészülő EUFOR-manőverszázad kijelölt parancsnoka is − elmondta: a felkészítést a hajdúszoboszlói „romvárosban", valamint a debreceni helyőrség sportpályája melletti pisztolylőtéren kialakított paintball-pályán rendezték meg. A foglalkozások során a katonák feladata az volt, hogy a felkészült foglalkozásvezetők irányítása mellett elsajátítsák a beépített területen való harctevékenységeket, valamint megtanulják a bonyolult terepen végzett harcászati mozzanatok és eljárások helyes végrehajtását.

1595969464

KMZ-s oktató adta át tapasztalatait a felkészítés során

„Nagy segítséget jelentett a felkészítés során a KMZ-s oktató jelenléte, aki motiváltságával, szakmai tudásával és tapasztalatainak átadásával nemcsak hogy emelte, de színesítette is a kiképzési foglalkozásokat" − mondta a századparancsnok az elmúlt napok történéseit értékelve.

Az alegység és a kontingens állománya a következő időszakban folytatja a felkészítést − már a kötelékszintű mozzanatok végrehajtásával.

1595969465

Felkészítés a hajdúszoboszlói „romvárosban"

Fotó:
Pogácsás Krisztián százados és
Cs. Sárkány Beáta szakaszvezető