Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Jobban sikerült, mint tavaly!”

Szöveg: Bencsik Mónika hadnagy |  2016. október 18. 21:02

A fővárosi középiskolások küzdöttek az első helyért az Országos Haditorna Verseny budapesti döntőjén Szentendrén. 

1596021657

Az MH Altiszti Akadémia sportpályáján 16 csapat, azaz 64 fiatal mérte össze erejét az Országos Haditorna Verseny fővárosi selejtezőjén. A rendezvényt Ignáth Tibor alezredes nyitotta meg, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság budapesti központjának parancsnoka arra biztatta a fiatalokat, ne szegje kedvüket a hűvös idő, érezzék jól magukat a versenyen.
Ezt követően Vura Zsolt, a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület képviselője tartotta meg a rövid technikai eligazítást a csapatoknak, majd kezdetét vette a küzdelem. Többen már nem először vettek részt a versenyen, így rutinosan teljesítették a feladatokat: a honvédelmi totót, a légpuska-lövészetet, a kézigránát-dobást, a távolságbecslést, a mátrixfutást és a gépkarabélyos váltófutást.

1596021657

Nagyon szoros volt a verseny, néhány ponton dőltek el a helyezések. A diákok becsületesen, teljes erőbedobással küzdöttek, egy-egy csapat büszkén mondta el, jobban teljesítették az adott versenyszámot, mint a korábbi években. Példaértékű volt a támogatás, a biztatás a fiataloknál: tüdejüket nem kímélve szurkoltak társaiknak, az egyik csapatnál pedig a kapcsolattartó pedagógus is segítette a fiatalokat.

Ignáth alezredes záróbeszédében a kísérő tanároknak külön megköszönte a felkészítést és a részvételt, hiszen nélkülük az iskolások nem indulhattak volna el a versenyen.
A dobogós helyezéseken kívül Budapest Főváros Védelmi Bizottsága három különdíjat osztott ki: a legjobb vegyes csapat, a legeredményesebb lövészek és a legjobban küzdők is jutalmat kaptak. Senki nem távozott üres kézzel: a résztvevők haditornás ajándékcsomagot vihettek haza, az első helyezettel pedig találkozunk 2017 tavaszán az országos döntőben!

1596021658

Eredmények:
1. helyezett: Than Károly Ökoiskola Thannibálok csapata
2. helyezett: Újpesti Babits Mihály Gimnázium Babits csapata
3. helyezett: Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Szakiskola Hangyák csapata

A legjobb lövész csapat különdíja: Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Szakiskola Hangyák csapata
A legjobb vegyes csapat különdíja: Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium Dózsa csapata
A legjobban küzdő csapat különdíja: Katona József Gimnázium, Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium FORCE csapata

1596021658

Fotó: a szerző felvételei