Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jöhet szél, eső, fagy…

Szöveg: Mátyás Andrea |  2014. február 1. 8:06

A katasztrófavédelmi alkalmazási tervben meghatározott követelmények szerinti feladatokra készültek fel a napokban a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerbe beosztott katonái.

1595966459

A székesfehérvári ezred több mint száz katonával készen áll egy esetleges természeti katasztrófa elhárításában segíteni

„Az esetleges rendkívüli időjárás, vagyis az ónos eső, az erős havazás, a viharos szél, a hóátfúvások, a járhatatlan utak sem érhetik váratlanul az ezred készenlétbe kijelölt erőit"- mondta a felkészülés során Benda László ezredes, az alakulat megbízott parancsnoka.

A kiképzésen a székesfehérvári ezred Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerbe beosztott téli veszélyhelyzetet felszámoló és mentő csoportjának; egészségügyi csoportjának; védelmi és romeltakarító, kézi munkát végző csoportjának; MH ÖHP műveletvezető csoportjának, valamint kiszolgáló és támogató csoportjának katonái készültek az esetleges feladataikra. 

1595966460

A technikai eszközök alkalmazásának feltételét is ellenőrizték

A katonák felkészültsége mellett az ezred HKR-be kijelölt technikai eszközeinek meglétét és alkalmazásának feltételét is ellenőrizték. Az elmúlt évek természeti katasztrófáiban már többször is bizonyított székesfehérvári ezred öt munkacsoporttal, huszonhat technikai eszközzel, valamint több mint száz katonával készen áll a feladatok végrehajtására.

Fotó: a szerző felvételei