Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági fotókiállítás

Szöveg: Budai Anna |  2013. december 5. 18:04

Jótékonysági fotókiállítást rendezett az orosházi Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpontban Gránicz Attila szakaszvezető, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonája.

1595964007

Gránicz Attila szakaszvezető reméli, hogy a kezdeményezés eléri célját

A hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóaljnál szolgáló katona háromszor járt Afganisztánban. A Tartományi Újjáépítő Csoport (PRT) misszióiban a civil-katonai együttműködés (CIMIC) részleg segítségével lehetősége nyílt megismerni Afganisztán „emberi" oldalát: a lakosságot, a gyerekeket. Látta, milyen körülmények között élnek, tanulnak, dolgoznak a helyiek.

Az ott készített képekből nyílt most meg az „Afganisztáni életképek" című kiállítás, amelynek egyik célja, hogy mi, magyarok jobban megismerjük a távoli országban élők kultúráját, szokásait és, hogy ezeket a képeket elnézve észrevegyük a közvetlen környezetünkben élő rászorulókat, lehetőségeinkhez mérten támogassuk őket. Karácsony előtt ez még fontosabb, hiszen egy kis segítséggel vagy ajándékkal is nagy örömöt lehet szerezni másoknak.

A kiállítást az iskola igazgatója, Makuláné Gulicska Valéria nyitotta meg. Beszédében röviden ismertette a diákokkal Afganisztán földrajzi jellemzőit, történelmét és kitért a Magyar Honvédség szerepvállalásának legfontosabb állomásaira. Mint hangsúlyozta: a fényképek – azon túl, hogy bemutatják Afganisztánt – segítenek abban is, hogy átértékeljük saját életünket és helyzetünket.

Gránicz Attila szakaszvezető elmondta: bízik abban, hogy akár vándorkiállítás is lehet a tárlatból.

1595964007

Afganisztáni életképek hívják fel a figyelmet a közvetlen környezetünkben élő rászoruló családokra


Fotó: MH 5. BILDD