Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kanadai rangidős altiszt látogatott az MH Altiszti Akadémiára

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2015. május 12. 17:47

Magyarországi látogatása egyik állomásaként egy napot töltött el az MH Altiszti Akadémián Chief Warrant Officer Etienne DeGready. A Kanadai Védelmi Akadémia, altisztképzésért és altiszt fejlesztésért felelős rangidős altisztje Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa társaságában érkezett a szentendrei alakulathoz.

1595993485

A kanadai vendéget Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka fogadta. A látogatás első felében DeGready törzszászlós a magyar rangidős altisztek előadásaiból kapott képet a hazai altiszti kar életéről, az altiszti életforma, a képzés és továbbképzés rendszeréről és az altisztek előtt álló kihívásokról.

1595993485

A nap második felében pedig DeGready törzszászlós tartott előadást, amelyre a Magyar Honvédség egység és alegység szintű vezénylőzászlósai kaptak meghívást. A kanadai rangidős altiszt bemutatta az altisztképzést, a kiválasztás és az előmenetel rendszerét, valamint a Kanadai Védelmi Akadémián folyó munka, tervezési és szervezési folyamatairól is tájékoztatta magyar kollégáit.

1595993486

Fotó: a szerző felvételei