Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kaposvár büszke katonáira

Szöveg: Kátai Róbert őrnagy |  2012. december 1. 14:24

„Kaposváron katonának lenni megbecsülést és tekintélyt jelent” – jelentette ki Szita Károly, Kaposvár polgármestere az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred logisztikusok napja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésén az Együd Árpád Művelődési Központban.

A Magyar Honvédségben a logisztikusok 1993 óta minden év december 1-jén ünneplik fegyvernemi napjukat. Ezen a napon a szakterület dolgozói számot vetnek eredményeikkel, megemlékeznek az elmúlt évekről és áttekintik jövőbeni feladataikat. Így tettek a logisztikai ezred katonái is.

Az ünnepi állománygyűlésen Bárdos Antal ezredes, az alakulat parancsnoka mondott ünnepi beszédet, aki áttekintette az elmúlt év eredményeit és a logisztikus katonák felelősségére hívta fel a figyelmet. A parancsnok hangsúlyozta, hogy az ezred folyamatosan fejlődik, követve az ország és azon belül a magyar haderő katonai doktrínáinak változását. Kiemelte a katonai szervezet erősségeit, amelyek a pozitív hozzáállás, a bajtársiasság és az évek során felhalmozódott tapasztalat.

1595945715

„Én tudom, hogy az ezred képes megfelelni az újonnan jelentkező kihívásoknak éppúgy, ahogy ezt már az elmúlt tizenhét év alatt rengetegszer bizonyította. Ez az ezred jól felkészült, profi katonákból áll, akiket egy-egy nehézség nem eltántorít a céltól, hanem még jobb teljesítményre ösztönöz, megerősít, felkészít. Én azt kívánom mindenkinek, hogy ez így legyen a jövőben mindig!" – zárta beszédét Bárdos ezredes.

Markovics Milán Mór főhadnagy, katolikus tábori lelkész beszédében a racionalitás és az elkötelezettség fontosságáról, valamint azokról az emberi értékekről szólt, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy megértsük és megéljük a körülöttünk lévő világot.

1595945715

„Amikor egy katona nemcsak mondja, hanem megérti, amikor esküt tesz, hogy élete árán is megvédi Magyarországot, akkor válik az ő görög lexisze, vagyis puszta szava elővételezett valósággá: logosszá" – mondta a lelkész.

A város nevében Szita Károly polgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy az ezred és a város kapcsolata mindig is a tiszteletre, egymás eredményeinek az elismerésére és megbecsülésére épült.

1595945715

„Kaposvár büszke katonáira, mert 1859 óta Kaposvár katonaváros. Katonának lenni Kaposváron megbecsülést és tekintélyt jelent. Ezt a megbecsülést Önök a munkájukkal vívták ki, mert a kaposváriak tisztában vannak azzal, hogy milyen komoly feladatokban vesznek részt" – jelentette ki a polgármester.

Az ünnepség elismerések átadásával és ünnepi műsorral zárult. Nagy István, a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, a kiemelkedően eredményes szakmai együttműködés elismeréséül emléklapot adományozott a logisztikai ezred részére.

1595945715

Fotó: Albrecht Rajmund zászlós