Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi ajándékcsomagot kaptak a honvédségi nyugdíjasok

Szöveg: Kovács Dániel |  2015. december 15. 16:13

Karácsonyi ajándékcsomagot kaptak a rászoruló budapesti honvédségi nyugdíjasok a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány jóvoltából. Az érintettek – a Karácsonyi Ajándék Csomag Akció keretében – december 15-én, kedden vehették át az ajándékokat a Petőfi laktanyában.

1596005721

Ötven — egyenként mintegy tizenhétezer forint értékű — csomagot állított össze idén a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány a támogatóktól összegyűjtött anyagi és természetbeli adományokból, melyet Budapest helyőrség honvédségi nyugdíjasai, özvegyei és árvái részére adtak át. Részben egészségügyi szolgáltató cégek egészséges életmódot támogató termékeit, részben pedig olyan, a mindennapi élethez szükséges kellékeket tartalmaztak a csomagok, mint például az alapvető tartós élelmiszerek, és tisztálkodószerek – tudtuk meg Steinbach György alezredestől, az alapítvány kuratóriumának elnökétől. Steinbach György arra is felhívta a figyelmet, hogy az alapítvány számára nagyon fontos a civilek és különböző gazdálkodó szervezetek támogatása, és sokat segítenek azok is, akik személyi jövedelemadójuk egy százalékát céljaik támogatására ajánlják fel.

1596005722

A csomagok kiosztásában ebben az évben a budapesti Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakközépiskola diákjai is segítettek, akik közösségi szolgálatukat teljesítve vettek részt a rendezvényen.

1596005722

Fotó: Galovtsik Gábor

Címkékkarácsony