Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyváró koncert Várpalotán

Szöveg: Schäffer Mónika hadnagy |  2016. december 14. 16:05

Az MH Bakony Harckiképző Központ immár tizenharmadik alkalommal rendezett karácsonyváró koncertet, hogy az adventi időszakban megköszönje a város és a családtagok támogatását, a Bakonyban szolgáló katonákba vetett bizalmat.

1596024650

A Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomban Vokla János ezredes, az alakulat parancsnoka, illetve dr. Márfi Gyula érsek gyújtották meg az ünnep közeledtét jelképező adventi koszorú harmadik gyertyáját.

A rendezvényen érsek megosztotta ünnepi gondolatait, melyben kiemelte: az adventi időszak tökéletes arra, hogy átgondoljuk, mit is jelent nekünk és a családunknak a karácsony.

1596024651

A karácsonyváró rendezvényen az ünnepi hangulatról a Honvéd Férfikar „Adventus Domini" című koncertje gondoskodott.

1596024651

A közel egy órás hangverseny végén Vokla ezredes emléktárgyat adott át a férfikarnak, Fodor Balázs plébánosnak, illetve dr. Márfi Gyula érseknek. A parancsnok köszönetét fejezte ki a megjelent partner és a civil szervezetek képviselőinek is.

A rendezvényen – mások mellett – részt vett Szpisják József dandártábornok, az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (HFKP) parancsnokhelyettese, valamint Imre István ezredes, az MH HFKP törzsfőnöke is.

1596024652

Fotó: a szerző felvételei