Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katasztrófa-, tűz- és környezetvédelmi ifjúsági vetélkedő Monoron

Szöveg: Németh Viktória (MH BHK) |  2016. április 16. 15:50

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és a monori Katasztrófavédelmi Kirendeltség minden évben megrendezi hagyományos katasztrófavédelmi vetélkedőjét. Idén Hernád település általános iskolája adott otthont a rendezvénynek, melyet Magyarfiné Kecskeméti Anita tűzoltó alezredes, polgári védelmi felügyelő nyitott meg. A rendezvényen részt vettek az MH Bakony Harckiképző Központ munkatársai is.

A rendezvényen 23 általános- és középiskolás csapat jelent meg, akik Gyál, Dabas, Vecsés illetve Monor településekről érkeztek.
Az MH Bakony Harckiképző Központtól (MH BHK) György Dávid hadnagy és Kopasz Csaba hadnagy, valamint Szabó István nyugállományú alezredes és Koncsor Ferenc főtörzsőrmester látogattak el a vetélkedő helyszínére, hogy bemutassák a lőtéren vagy annak környezetében lakosságra leselkedő veszélyeket

1596012019

Elsőként Szabó István a Honvédség és Társadalom Baráti Kör szervezeti felépítését és tevékenységét mutatta be a fiataloknak. Hangsúlyozta: fontos a civilek és a rendvédelmi szervezetek szoros együttműködése, ebben nagy szerepe van a Baráti Körnek is.

1596012019

Kopasz Csaba hadnagy, az MH BHK bázisairól, működéséről tartott prezentációt a fiataloknak, majd kitért az alakulaton belül működő ellenerő század főbb feladataira is.

1596012019

Az előadók hatástalanított tüzérségi eszközökkel, illetve gyalogsági lőszerekkel szemléltették a környezetünkben előforduló veszélyes tárgyakat. György Dávid hadnagy prezentációjában kitért ezen eszközök veszélyeire valamint a veszélyhelyzeti magatartási formákra is.

1596012020

Fotó: Pintér László