Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katona leszek, nem művész

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2016. február 14. 12:50

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) Miskolcon található 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodája február 10-én rendezte meg a „Toborzás a hadtörténelemben 1848-tól napjainkig” elnevezésű rajzpályázatának eredményhirdetését.

Az iroda idén ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját, ebből az alkalomból hirdette meg a kreatív pályázatot Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tavaly novemberben.

1596008750

Az eredményhirdetésen elmondott beszédében Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka hangsúlyozta: a parancsnokság széles feladatköréből adódóan szoros kapcsolatot tart a társadalom minden rétegével. Az irodákban jelentkeznek a fiatalok szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonának, de a nyugállományba vonult egykori munkatársakról is a parancsnokság gondoskodik. Ezért fontosnak tartja, hogy minden lehetőséget megragadjanak a Magyar Honvédség és a katonai szolgálat népszerűsítésére – melyben élen járnak a miskolci iroda munkatársai, kreativitásukat jellemzi a rajzpályázat kiírásának ötlete is.

1596008750

Az évforduló alkalmából Vanyur ezredes emléktáblát és emlékplakettet adott át a miskolci iroda részére, amelyet Szombati Emese őrnagy, irodavezető vett át. Emlékplakettet kapott Szabóné Bikki Ágnes, a megyei kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal foglalkoztatási osztályvezetője és Máthé Csaba zászlós, az MH 54. Veszprém Radarezred 3. Gerincradar-mérőpont vezénylőzászlósa, valamint emléklappal gazdagodott az iroda valamennyi dolgozója is.

1596008751

Ezt követően tartották meg a rajzpályázat eredményhirdetését. Szombati Emese őrnagy elmondta: 23 oktatási intézményből összesen 162 pályamű érkezett az irodára, melyből 139-et értékelt a bírálóbizottság. Az első kategóriában 41-et, a második kategóriában 94-et, a harmadik kategóriában 4 alkotást összesítettek.

1596008751

Vanyur ezredes a beküldött alkotásokkal kapcsolatban kiemelte: nem volt könnyű dolga a bírálóbizottságnak, nehéz volt a választás, hiszen az általános iskola alsó tagozatától egészen a középiskolás korosztályig rengeteg, magas színvonalú alkotást kellett átnézni. Nagyon sok diák rajzolta le Kossuth Lajost, ezért úgy döntött a bizottság, hogy a legjobbat különdíjban részesíti.

1596008751

A rajzpályázat díjazottjai különdíjakat és a BAZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a BAZ Megyei Kormányhivatal által felajánlott díjakat is átvehették.

1596008751

Fotó: a szerző felvételei