Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonadiplomáciai látogatás a határnál

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2018. május 11. 11:09

Szakmai látogatást tett a Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) kelebiai határvédelmi bázisán és a környező határszakaszon az idei katonadiplomáciai váltásra felkészítő programon résztvevő állomány május 10-én.

1599186583
A látogatócsoportot Gavlik Péter ezredes, az MH AIAK parancsnoka fogadta, akik a parancsnoki előadások keretében szakmai tájékoztatást kaptak a határvédelmi feladatokról. A tájékoztató után a delegáció tagjai megtekintették a kelebiai határvédelmi bázist, majd a határszakaszra is ellátogattak.
1599186584
Gavlik ezredes előadásában hangsúlyozta: a Magyar Honvédség a kezdetektől fogva nagy erőkkel vesz részt a migrációs válsághelyzet kezelésében. „Az elmúlt több mint két és fél év során több ezer katona teljesített szolgálatot a határ mentén együttműködve a rendőri erőkkel, és támogatva annak tevékenységét" – mondta az ezredes.
1599186584
A látogatás során Gráczer Balázs százados, a Kelebián állomásozó század parancsnoka elmondta: a feladat nagy terhet ró a katonákra, a tizenkét órás szolgálatot követően szükség van a minőségi pihenésre. A határvédelmi bázisokon így az irodák és az egészségügyi ellátó helyiség mellett kondicionáló és szabadidős terem is található, továbbá a családdal való kapcsolattartás elősegítése érdekében wifis internet áll a katonák rendelkezésére.
1599186584
Fotó: a szerző felvételei