Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetek parádéja Norfolkban

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. május 11. 12:12

A napokban immár 65. alkalommal rendezték meg Norfolkban a Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (Allied Command Transformation – ACT) látványos zászlófelvonását.

Hagyományosan ezzel a mozzanattal, illetve a NATO-nemzetek katonazenekarainak és táncegyütteseinek felvonulásával kezdődik a virginai International Tattoo – azaz magyarul: katonazenekari fesztivál – és NATO-fesztivál.

1599186586

Az idei rendezvény díszvendége az a kilenc veterán volt, akiket korábbi háborús hőstetteikért a legmagasabb nemzeti elismeréssel a „Medal of Honor" érdemrenddel tüntettek ki.

1599186586

A következő napokban rendezték meg a nemzetek parádéját, valamint bemutatták a NATO nemzetközi falut is. A parádé egyik legnépszerűbb autója a magyar felvonulási kocsi volt, amin idén a Parlamentet mutatták be.

1599186586

„A NATO vezetése és jómagam nevében is rendkívüli tisztelettel és megbecsüléssel üdvözlöm az Amerikai Egyesült Államokban szolgáló NATO-nemzetek valamennyi tagját, hogy közösen és együtt ünnepelhetjük a NATO és Norfolk városa között régóta fennálló, remek és példamutató kapcsolatot" – mondta a rendezvényen Denis Mercier vezérezredes, az ACT parancsnoka. Hozzátette: „Itt, Norfolkban, mi NATO katonák otthon érezzük magunkat, és örülünk annak, hogy megoszthatjuk önökkel a huszonkilenc NATO-tagország és hat partnerország nemzeti kultúráját, történelmét, katonai tradícióit."

1599186586

Fotó: MH NÖK