Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonadiplomaták győri látogatása

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2018. május 2. 15:46

Katonai diplomáciai váltásra felkészülő attasék, attaséhelyettesek és titkárgyakornokok látogattak a héten az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájába, ahol Matyi Tibor alezredes, megbízott parancsnok fogadta a vendégeket.

1599186376
A leendő katonadiplomaták azzal a céllal keresik fel az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendelt alakulatait, hogy felfrissítsék meglévő ismereteiket az alakulat aktuális helyzetéről, képességeiről. A nemzetközi színtéren dolgozó szakemberek a Magyar Honvédség érdekeit képviselik a fogadó országban, amihez nélkülözhetetlen, hogy minél szélesebb látókörű információval rendelkezzenek, így felkészülnek a két- és többoldalú kapcsolatok ápolására.

1599186376
A diplomatákat Matyi Tibor alezredes fogadta a győri laktanyában. A megbízott parancsnok az ezredet bemutató előadásában a többi mellett kitért a rakétaezred rendeltetésére, feladatrendszerére, szervezeti felépítésére, az alakulat szövetségi és missziós szerepvállalására. Az alezredes felvázolta a katonai szervezet előtt álló fő idei feladatokat, külön hangsúlyt fektetve a hazai rendezésű Tobruq Legacy 2018 többnemzeti légvédelmi rakétaharcászati gyakorlatra.

1599186377
Az előadást követően, a statikus bemutató alatt a vendégek megismerkedtek az alakulatnál rendszeresített technikai eszközökkel, majd felkeresték a célfelismerő termet, és megtekintették az ATLAS légvédelmi rakéta szimulátort. A program a csapatmúzeumban, valamint az emlékparkban zárult.

1599186377
Fotó: a szerző felvételei