Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai bemutató a családi napon

Szöveg: Tomena Gábor őrnagy |  2014. október 14. 13:10

Több más katonai szervezettel együtt tartott katonai bemutatót az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatósága által rendezett családi napon a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban október 12-én, vasárnap.

Az első világháború emlékére szervezett, Mire a falevelek lehullanak… elnevezésű programsorozat részeként a szervezők családi programokkal, interaktív játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal, valamint technikai bemutatókkal várták az érdeklődőket. A rendezvény kiemelt célja volt a honvédelem, a honvédelmi képzés népszerűsítése a fiatalok körében.

1595980581

Az egész napos eseményen az MH ARB három szakterülete – a fegyverzettechnika, a kiképzéstechnika, valamint a személyi felszerelési szakanyagok – mutatkozott be. A sátorban géppuskákat, gépkarabélyokat, pisztolyokat, gránátvetőket és védőmellényeket mutattak be, majd a az érdeklődők – a MH Zrínyi Nonprofit Kft. jóvoltából – kipróbálhatták a lézeres légpuskát is.
jelezte.

A nap különlegessége a „hadi ebéd" volt.


Fotó: a szerző felvételei