Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai konvojok a főutakon és az autópályákon

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. október 19. 21:37

Katonai konvojok indulnak a bakonyi gyakorlótérről az ország több pontjára október közepén. A járművek több főútvonalon és autópályán is közlekednek majd.

A szeptember elején kezdődött Bátor Harcos 2018 gyakorlat október 22-ig tart, a gyakorlat befejezéseként katonai menetoszlopok indulnak a Bakonyban található MH Központi Gyakorló- és Lőtérről a Magyar Honvédség alakulataihoz. A gyakorlaton közel kétezer magyar és külföldi katona, illetve közel ötszáz technikai eszköz vett részt.

A technikai eszközökből és harcjárművekből álló konvojok előreláthatólag október 19. és 21. között különböző időpontokban indulnak útnak az újmajori bekötőút, a 8-as főút veszprémi elkerülő szakasza, az M8-as, az M7-es, az M0-ás, az M5-ös, az M43-as, az M3-as, illetve az M35-ös autópálya érintésével.

A Honvédelmi Minisztérium felhívja a figyelmet, hogy az említett útvonalakon közlekedők a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai konvojokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

Címlapfotó: archív