Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák a félmaratonon

Szöveg: Faragó Fanny | Fotó: a szerző felvételei |  2019. szeptember 8. 14:05

MH Amatőr Utcai Futóbajnokságot szervezett – a 34. Wizz Air Budapest Félmaraton futóverseny keretében – a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (Hososz) együttműködve a Honvédelmi Minisztériummal és a Magyar Honvédség Parancsnokságával szeptember 8-án, vasárnap délelőtt Budapesten.

1596067653

A Budapest Sportiroda tájékoztatása szerint az előzetes nevezések alapján összesen 84 országból érkeznek futók a vasárnapi 34. Wizz Air Budapest Félmaraton futóversenyre. Magyarország 850 településéről indultak résztvevők, így a rajtmezőhöz csaknem 14 500 futó állta fel.   Az útvonal a budai oldalon az Árpád-hídig vezetett, majd a Margitszigeten keresztül a pesti rakpart következett, végül a Szabadság-hídon futottak vissza Budára a résztvevők.

Az MH Amatőr Utcai Futóbajnokságon és az ország legnépszerűbb félmaratoni versenyén – a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses, tartalékos és nyugállományú katonái, valamint honvéd tisztjelöltek és a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola növendékei – közel négyszázan – tették próbára futóképességüket.

1596067653

„Egyéni kategóriában 217 fő nevezett, váltót 51 csapat futott és vannak olyanok is, akik párban indultak. A Budapest Sportirodával szoros az együttműködésünk, így az általunk szervezett MH Amatőr Utcai Futóbajnokság versenyzőinek a teljesítményéről, hivatalos jegyzőkönyvet kapunk" – árulta el érdeklődésünkre Farkas László nyugállományú alezredes. A Hososz elnöke hozzátette: a tényleges szolgálatot teljesítő katonával szemben elvárás az átlagot meghaladó, jó fizikai kondíció, amit csakis a rendszeresen sportolással lehet megszerezni. „A Magyar Honvédség számára a sport nem egyszerű időtöltés, hanem a katonai pálya elengedhetetlen része" – hangsúlyozta. 

1596067653

Az amatőr futóbajnokság női és férfi versenyzőit – életkoruk alapján – egyéni és váltó kategóriákban díjazták. Honti Attila hadnagy (alsó képünkön), az MH Ludovika Zászlóalj tisztje 71 perc alatt tette meg a több mint 21 kilométeres távot, ami a 34. Wizz Air Budapest Félmaraton futóverseny mezőnyében is kiemelkedőnek számít.

1596067653
Címkéksport