Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák nyújtottak segítséget a közlekedési balesetnél

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. április 4. 10:38

Frontálisan ütközött két személyautó Ballószög közelében március 29-én, a déli órákban. Durgó Tamás őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának vezetője, valamint Horváth Máté zászlós, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonája a baleset után azonnal cselekedett.

Durgó őrnagy és a Horváth zászlós éppen az egyik balesetet szenvedett autó mögött haladtak, ezért a forgalom leállítása után azonnal segíteni tudtak a sérülteken. Horváth zászlós az egyik autó roncsaiból az ablakon keresztül szabadított ki egy fiatalkorú sérültet – mivel felmerült a lehetősége annak, hogy a gépjármű lángra kaphat –, Durgó őrnagy pedig a másik gépjármű vezetőjét segítette ki, aki a kezén sérült meg. Mindeközben a szemtanúk értesítették a mentőket és a rendőröket.

1599200801

Ezt követően a katonák a helyszínen tartózkodók segítségével áramtalanították a gépjárműveket és megakadályozták, hogy az egyik gépjármű belsejében tűz keletkezzen. A baleset helyszínére érkező egyik autó utasa korábban mentőápolóként dolgozott, aki a két katona segítségével az egyik sérültet stabil oldalfekvésbe helyezte és megfigyelés alatt tartotta.

A segítségnyújtó katonák a kiérkező mentőknek és rendőröknek – rövid tájékoztatás után – átadták a helyszínt és a sérülteket.

Fotó: Galambos Sándor