Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás Győrben

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2019. április 4. 11:41

Április 2-án a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél tettek látogatást a „vezérkari tanfolyam” hallgatói.

1599200802
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyam hallgatóit Könczöl Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka fogadta, majd prezentációjában ismertette a helyőrség és az ezred jellemzőit, a katonai szervezet felépítését, feladatrendszerét, technikai eszközeit, békemissziós szerepvállalását, illetve főbb kiképzési eseményeit. Kitért a hagyományápolás és a társadalmi kapcsolatok fontosságára is. Előadását az alakulat elmúlt évben teljesített és az előtte álló feladatok összegzésével zárta.

1599200802
Az elméleti kitekintés után a hallgatók statikus bemutató keretében megismerkedhettek a rakétaezrednél rendszeresített technikai eszközökkel, majd az ezred oktatási központjában nézték meg a Mistral ATLAS szimulátor és célfelismerő szaktantermeket. A Művelődési Otthon csapatmúzeumában, majd az ezred Emlékparkjában részletes tárlatvezetést is kaptak a főtisztek.

1599200803
Dr. Tamási Béla ezredes, a Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyami Központ parancsnoka a csapatlátogatások fontosságára vonatkozó kérdésre elmondta: „Kevés olyan katona van ma, aki a Magyar Honvédség valamennyi alakulatánál járt volna a szolgálata során. A képzésnek többek közt van szárazföldi, légierő és missziós blokkja is, de a hallgatók még így sem kaphatnak teljes képet a honvédségről. Eljönni, megismerni, látni a technikát, személyesen találkozni az alakulatok vezetőivel, ez olyan pótolhatatlan élmény, amit az elméleti képzés nem helyettesíthet. Mindegy mit mond az elmélet, a laktanyákban, a katonai szervezeteknél a valóságot látják a kollegák" – fogalmazott az ezredes. A magyar felsővezetők részére a legaktuálisabb és legátfogóbb ismereteket biztosítják a képzés során. Bármilyen szakterületen dolgoznak a főtisztek, az év során szerzett tapasztalatokat fel tudják használni a későbbiekben, beépítve saját munkaterületükbe.

1599200803
Fotó: Sályi Gergő főtörzsőrmester és a szerző