Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás gyereknap Mélykúton és Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Cs. Sárkány Beáta hadnagy |  2016. június 1. 16:30

A déli határon szolgáló katonák ellátását biztosító Tábori Ellátó Csoport és az Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék katonái is részt vettek a hétvégi gyereknapi programokon.

1596014448

Mélykúton a város és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete szervezett gyereknapi programokat május utolsó szombatján. A Bács-Kiskun megyei város egyike azon településeknek, ahol a Magyar Honvédség határvédelmi feladataiba bevont egységei települnek. A katonai járművek nagy sikert arattak a gyerekek körében, és a gulyáságyúban készült ebédért is elismerő dicséreteket zsebelhettek be a katonák. Számos programmal készültek a szervezők, és az érdeklődők mindemellett egy flashmobnak is szemtanúi lehettek: több száz részt vevő gyerek piros, fehér és zöld lufikkal a kezében a magyar zászlót varázsolta a város focipályájára, majd útjukra bocsátották a léggömböket.

1596014448

Hódmezővásárhelyen is különleges programokkal készültek a szervezők a gyereknapra. A különböző zenés előadások és játékok mellett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár technikai bemutatóval várta az érdeklődőket, majd a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar mesezenékkel szórakoztatta a családokat.

1596014448

A toborzók is részt vettek a rendezvényeken: Hódmezővásárhelyen az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP)  2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársai, Mélykúton pedig az MH HKNYP 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda toborzói tájékoztatták a katonai pálya iránt érdeklődőket.

1596014449

Fotó: a szerző felvételei