Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonasuli „minden időben”!

Szöveg: Csiga János főtörzsőrmester |  2015. május 31. 19:37

Immár hagyományosnak mondható katonai erőpróbán vettek részt LIA Alapítványi Óvoda és Szakképző Iskola Szolnoki Tagintézményének diákjai a napokban a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban.

1595994673

A verseny napján a diákoknak nemcsak az esővel kellett szembenézniük, hanem a „katona lét" mindennapjaival is.
Ugyanis már a kiképző központba történt bejutás után tudomásukra hozták, hogy az álcaruhát a feladatok végrehajtása során végig viselniük kell. „Inkább funkcionális, mint szép" – állapította meg egyikőjük.

A résztvevő csapatokat és kísérőiket Apáti Zoltán ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte, majd a pálya bemutatása után kezdődhetett a verseny. ára került sor. Hamar kiderült az örök igazság, a csapat olyan erős, mint a leggyengébb tagja…

1595994673

A pályán megtalálhatóak voltak a csapatmunkát és egyéni erőt, kitartást kívánó feladatok is – mint például gépjárműtolás, álcázás, sebesültszállítás vagy futás fegyverrel repeszálló mellényben és céllövészet paintball fegyverrel.

A verseny végén a csapatok közül az első három helyezett átvehette megérdemelt jutalmát, valamint különdíjban részesült a legsportszerűbb csapat is.

1595994673

Fotó: a szerző felvételei