Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonasulis diákok a gáton

Szöveg: Csordásné Nehéz Zsuzsanna fõhadnagy |  2015. szeptember 11. 14:04

Szeptember elsején becsengettek a szentesi Zsoldos Ferenc Szakközépiskola és Szakiskola katonasulis diákjainak is, akik első „bevetésüket” hajthatták végre a tiszai töltésen szeptember 3-án, ahol részt vettek a Blonde Avalanche 2015 (Szőke Lavina 2015) elnevezésű többnemzeti árvízi katasztrófavédelmi gyakorlat főpróbáján.

1596000028

A bemutatón részt vett az iskola mind a négy katonasulis osztálya, összesen 48 fővel, akik a tribünről nézhették végig a másnapra tervezett VIP-nap statikus és dinamikus programjait. Volt homokzsáktöltés, rézsűmegerősítés, helikopteres homokszállítás, különböző vízi bemutatók, olyanok, mint műszaki felderítés, kompolás, vízből mentés és roncskutatás. A statikus bemutatón megszemlélték a műszaki alakulat technikai eszközeit.

A KatonaSuli-programban immár hat éve, 2009 óta vesz részt az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állománya, akik oktatják a katonaélet iránt érdeklődő diákokat. A tanulók nagy örömmel és kitörő lelkesedéssel fogadták a lehetőséget, hogy betekintést nyerhetnek a különböző katonai feladatok sokrétűségébe, ezáltal olyan szakmai ismeretekre tehetnek szert, amely megalapozhatja gyakorlati tudásukat és segíti az elméletben megtanultak megértését is.

Fotó: Kovács Dóra Eszter

CímkékKatonaSuli