Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szelfi – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. szeptember 11. 12:05

Aki idén látta az MH Kaposvári Helyőrségi Zenekar gyepshowját, biztosan emlékszik a szelfizős jelenetre. Ilyen formán gondolhatnánk, hogy Simon Annamária törzsőrmesterről már tucatnyi portré készült, pedig valójában ez lesz itt az első.

1596000028
Ritkaság, ha valaki már óvodás korában tudja, mi lesz, ha nagy lesz. Simon Annamária esetében eleve ilyen kijelölt (eleve elrendeltetett?) pályáról beszélhetünk, hiszen óvónője javasolta: szép hangja miatt érdemes lenne ének-zene tagozatos általános iskolába felvételiznie. Azt persze az óvó-néni nem tudta, hogy már akkor is érdemes lett volna a kislányt, mondjuk játék pisztollyal is megismertetnie.
Amint azt a törzsőrmester asszony meséli, arra kérdésre, hogy milyen hangszeren szeretne játszani, rögtön rávágta: fuvolán vagy gitáron. Az idők folyamán azután a fuvola, ez a kecses hangszer lett a társa. Olyannyira, hogy Kaposvár után, a későbbiekben, a Pécsi Zeneművészeti Főiskolán is fuvolista szakon szerzett diplomát. Innen megint csak nyíl egyenes út vezethetett volna valamilyen szimfonikus zenekarba, de mivel tanárával nem jöttek ki jól, maradt a tanítás. Illetve…

„Emlékszem, egyik délután ültem a zeneteremben, és vártam a növendékem, amikor megcsörrent a telefonom. Egy ismerősöm, Ruff Tamás hívott, aki akkor már a kaposvári helyőrségi zenekar karmesteri posztjának várományosa volt. (Napjainkban, őrnagyi rangban szolgál Székesfehérvárott.) Megkérdezte, nem szeretnék-e katonazenész lenni. Mivel tudtam, hogy a következő évben kevesebb növendékem lesz, kapva kaptam az alkalmon."

(További részletek a Magyar Honvéd magazin szeptember 11-én, pénteken megjelenő számában!)