Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonasulis kirándulás a tatai laktanyában

Szöveg: Petrovics Renáta |  2014. október 24. 12:41

Egy rendhagyó iskolai kirándulás keretében látogattak el a dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium Informatikai és Egészségügyi Szakközépiskola KatonaSuli-programban résztvevő tanulói és tanárai a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába.

1595981164

Az iskolai csoportot Hegedüs Sándorné őrnagy és Pogrányi Zoltán zászlós fogadta. A diákok egy rövid „eligazítást" követően az alakulat különféle technikai eszközeivel ismerkedhetek meg. A T-72-es harckocsi, mint mindig, most is osztatlan sikert aratott, de a gyerekek legalább ugyanilyen lelkesedéssel vették birtokba a BTR-80 típusú páncélozott csapatszállító harcjárművet, és persze minden más számukra kiállított technikai eszközt. Természetesen a dandárnál rendszeresített kézifegyverek bemutatása se maradhatott ki a napi programból.

A délelőtt második felében különleges tanóra keretében két nem mindennapi témával foglalkozó előadás várt a csoportra. Elsőként a modern háborúk jellemzőiről, majd pedig a magyar katonák nemzetközi szerepvállalásáról hallgathattak meg egy-egy prezentációt.

1595981164

Fotó: a szerző felvételei

CímkékKatonaSuli