Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KatonaSulisok a bázison

Szöveg: Papp Béla főhadnagy |  2012. november 14. 18:24

Ködös, párás novemberi reggel helyett napos idő várta a Szolnoki Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola Építészeti és Faipari Tagintézmény katonasulis hallgatóit november 12-én az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. Az elsőévesek először vehettek részt a bázis kiképzési főnöksége által szervezett bázislátogatáson.

1595944806

Az első napirendi pont a bázissorakozó volt, ahol a hallgatók tanúi lehettek az alakival egybekötött ruházati szemlének. Lamos Imre dandártábornok külön köszöntötte a hallgatókat, és reményét fejezte ki, hogy a felsorakozott fiatalok közül minél többen fogják választani a szerződéses vagy hivatásos katonai pályát, amihez jó alappal szolgál a programban való részvétel.
A elsősök az alakulótéren az alaki fogások tökéletesítésével folytatták tevékenységüket, az idei évben érettségiző diákok gyakorló raj- és szakaszparancsnoki vezetésével, a művelettámogató zászlóalj katonáinak szakmai irányítása alatt.

A feszes program az akadálypálya leküzdésével folytatódott, amit az őrség kutyás bemutatója követett, amelynek során a hallgatók betekintést nyerhettek a kutyákkal történő feladatok végrehajtásának komplexitásába. Az ebédet elméleti, majd gyakorlati tereptan foglalkozás követte. Az idén érettségiző diákokat napi feladat-végrehajtásuk minősége alapján, a nap végén érdemjeggyel osztályozták, mint azt Jaksa Tibor önkéntes műveleti tartalékos alezredestől, a katonaSulis diákok középiskolai tanárától megtudtuk.

1595944806