Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kecskeméti Gripen-konferencia

Szöveg: Szausev Xénia |  2013. november 2. 7:39

2008-ban az akkori Gripent használó országok részvételével rendezték meg először a GRIPEN USER’S GROUP szakmai fórumra épülő találkozót. Akkor még Csehország, Svédország, Dél-Afrika és Magyarország között zajlott az a tapasztalatcserére épülő konferencia, amit idén először tartottak Kecskeméten, a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

1595962267
Öt ország szakemberei egyeztettek

Az autentikus környezetben megtartott előadásokkal kapcsolatban Ugrik Csaba ezredes, bázisparancsnok elárulta: a négy napos találkozón öt ország (mára csatlakozott Thaiföld is) különböző munkacsoportjai, pilótái és ebben az évben először technikusai vettek részt. A tapasztalatokat a repülő-és javítószázadoknál a jövőben dolgozzák fel. Közös beszerzésről is megállapodást kötöttek, így a jövőben összehangoltan, költséghatékonyan tudnak fellépni a közös célok érdekében.

A konferenciát félévente rendezik meg a partnerországok között: Magyarország 2010-ben volt utoljára házigazda, de a helyszín akkor Budapest volt. Jövő tavasszal Dél-Afrikába utaznak a résztvevők, akikhez csatlakozik hamarosan Svájc is.

CímkékGripen