Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Négy ország, négy ünnep, egy meghívás

Szöveg: Markovics Milán Mór főhadnagy |  2013. november 2. 8:57

A V4-ek, vagyis a Visegrádi Együttműködés nagykövetei közös meghívásának tett eleget a közelmúltban a Bosznia-Hercegovinában, a NATO Szarajevói Parancsnokságán szolgáló, valamint az Európai Unió ALTHEA műveletében részt vevő, több mint 160 fős magyar állomány 23 katonája. (Frissítve: 2013. november 5-én.)

Közös fogadást rendezett Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország bosznia-hercegovinai nagykövete az országok egymáshoz közel eső nemzeti ünnepei miatt. A rendezvényen többek között részt vett Szpisják József dandártábornok, az EUFOR misszió törzsfőnöke is. 

Az alkalom kiváló lehetőséget adott arra, hogy a négy ország és Bosznia-Hercegovina diplomatái, katonái és civil vezetői személyes kapcsolatot teremtsenek egymással.

1595962267
Szpisják József dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke, magyar rangidős nemzeti képviselő (balra), Ivica Jerkič dandártábornok, a bosznia–hercegovinai haderő Műveleti Parancsnokságának parancsnokhelyettese és Merle D. Hart dandártábornok, a szarajevói NATO Parancsnokság parancsnoka


Fotó: a szerző felvétele