Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kellemeset a hasznossal: gasztronómiát a tenisszel

Szöveg: Takács Vivien |  2017. július 16. 7:13

Második alkalommal rendezte meg GasztroTenisz selejtező versenyét a Hercules Fiai Honvéd Sportegyesület Budapesten, az Építők Tenisz Klubban július 15-én, szombaton.

1596036063

Az első alkalommal 2016 májusában megrendezett GasztroTenisz sikerén felbuzdulva idén is jó hangulatban zajlott le a nívós sportrendezvény első selejtezője.

Ebben az évben országszerte több selejtezőt tartanak, a döntőt pedig szeptember végén, Balatonbogláron rendezik. A budapesti területi selejtezőn négy csapat, a főzőversenyen részt vevő családtagokkal együtt közel ötven fő indult. A rendezvényt Buday Péter, elismert séf főzőshow-ja színesítette. A több mint egyórás bemutatón a salátáktól kezdve a főételeken át a nyáron népszerű fagylaltig számos étel csillapította a résztvevők étvágyát.

1596036063

Máté Imre, a sportegyesület elnöke a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a GasztroTenisz egyrészt a tenisz népszerűségét, másrészt az egészséges életmódot támogató konyhaművészetet ötvözi. „Célunk kellemes időtöltést kínálni a család minden tagjának, élménnyé tenni a sportot, a sütést-főzést, és eltölteni egy kellemes hangulatú napot. Amíg a család egyik tagja a teniszpályán, addig a többiek Buday Péter séf gasztro-bemutatóján, majd egy főzőversenyen mérettetik meg magukat" – hangsúlyozta az elnök.

1596036064

A sportegyesület elnöksége a Visegrádi Négyek kapcsán decemberre tervezi megszervezni a NATO Kistársasági Tenisztornát, amelyre a Magyar Honvédség állományát, és a családtagjaikból álló csapatok indulását is várják.

A mostani selejtezőből befolyó nevezési díjakat a Hercules Fiai Honvéd Sportegyesület a Gróf Széchenyi Család Alapítvány részére ajánlotta fel.

1596036064

Fotó: a szerző felvételei

Címkéksport