Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kerítést bontottak, aknavetőgránátot találtak

Szöveg: Szűcs László |  2014. június 17. 9:30

A 24. héten, azaz június 9−15. között 39 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész- és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 15 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Bátyi Edina törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2014-ben eddig összesen 1185 bejelentést kaptak.

Június 9-én Mogyoród főterére vonultak ki a Magyar Honvédség tűzszerészei, mivel a patakmeder takarítása közben összesen öt darab, német gyártmányú harckocsiakna került elő. A második világháborús robbanószerkezeteket a Hadházi Sándor zászlós vezette járőr a központi gyűjtőbe szállította.

Június 12-én Budapest I. kerületében akadt dolguk a tűzszerészeknek: a Várbazár építési területén a hadisírok feltárása során összesen három kilogrammnyi, 8 milliméteres gyalogsági lőszert találtak, amit a Zsolnai Gábor százados vezette járőr a központi gyűjtőbe szállított.

Június 15-én Kabáról kapták a bejelentést a tűzszerészek, hogy az egyik Rákóczi utcai lakóház kerítésének bontása során egy darab, 82 milliméteres aknavetőgránátra bukkantak a munkások. A szovjet gyártmányú robbanószerkezetet a Kocsis Tibor főtörzsőrmester vezette járőr a központi gyűjtőbe szállította.

Címkéktűzszerész