Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Két arany, két ezüst, egy bronz és egy újabb vándorkupa

Szöveg: Cs. Sárkány Beáta hadnagy |  2016. november 28. 19:51

Ismét remekeltek a Bocskai-dandár „lövészei” a XIX. MH Nemzetközi Katonai Szituációs Nyílt Lőbajnokságon, amelyet idén is Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián rendeztek meg.

A versenyre az ország különböző alakulataitól érkeztek katonák, tartalékosok, valamint a fegyveres társszervek képviselői. A versenyzők hat pályán teljesítették a különböző nehézségű lőfeladatokat. Az indulók katonai- és nyílt kategóriában, azon belül egyéni- és csapatversenyben nevezhettek. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárt négy fő képviselte amelyből, hárman a BOCSKAI I csapatban (Fenyves József százados, Varga Gábor főhadnagy és Kiss-Varga Gábor főtörzsőrmester), egy fő pedig (Szabó Imre hadnagy) vegyes csapatban versenyzett.

A versenyzőknek hosszabb és rövidebb pályákon is helyt kellett állniuk, és esetenként olyan célokat is le kellett küzdeniük, amelyek félig takarásban voltak, de a dandár csapatának ez sem adta fel a leckét. Mint ahogyan az sem, amikor 28 lövést kellett leadni helyváltoztatással, tárcserével együtt, amelyet a debreceniek kevesebb, mint 20 másodperc alatt teljesítettek.

1596023797

Szoros verseny volt, amelyet az is bizonyít, hogy „nyílt csapat" kategóriában a BOCSKAI I csapat csupán másfél pont különbséggel maradt le az első helyről, így a dobogó második fokára állhattak fel a versenyzők. A „katonai" kategória csapatversenyben a dandár vegyes csapata bronzérmes lett, míg a BOCSKAI I-es csapat a dobogó legfelső fokára állhatott fel, megszerezve ezzel az aranyérmet és a vándorkupát. Egyéniben Fenyves József százados aranyérmet, Kiss-Varga Gábor főtörzsőrmester pedig ezüstérmet szerzett a dandárnak.

Címkékbajnokság