Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kézigránátot találtak a kórház kertjében

Szöveg: Szűcs László |  2015. december 9. 7:09

A 49. héten, azaz november 30. és december 6. között 37 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 12 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Ivanyik Alexandra, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 2389 bejelentést kaptak.

December 1-jén a főváros XIV. kerületében, az Amerikai úton, a kórház kertjének rendezése közben egy F1-es típusú kézigránát került elő. A második világháborús robbanószerkezetet a Debrődi Péter százados vezette tűzszerészjárőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Ugyanezen a napon Hódmezővásárhelyen is akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: az Erzsébet úton, földmunkák közben egy 82 milliméteres, szovjet gyártmányú robbanószerkezetet találtak, amit a Tóth Péter százados vezette tűzszerészjárőr a központi gyűjtőbe szállított.

December 5-én a Veszprém megyei Ősiből érkezett a bejelentés a tűzszerészügyeletre, hogy az Iskola utcában, földmunkák közben, feltételezhetően második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetekre bukkantak. A Gyurits Tibor főtörzsőrmester vezetésével helyszínre küldött tűzszerészjárőr megállapította, hogy a munkások 42 mintájú kézigránátokat találtak. A robbanótesteket a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

Címkéktűzszerész